Aylık arşivler: Temmuz 2024

LibreOffice 24.8.0 RC2 çıktı

LibreOffice’in Ağustos 2024’ün sonunda yayınlanacağı belirtilen yeni ana sürümü, yeni takvim tabanlı numaralandırma şemasını (YY.M) kullanan LibreOffice 24.8.0’ın RC2 sürümü çıktı. Bu sürümün, sürüm takviminde belirtilen tarihten birkaç gün geç çıktığı söyleniyor. LibreOffice 24.8.0’ın, Ağustos 2024’ün sonunda nihai olarak kullanıma sunulacağı belirtilirken, dahili python sürümünün, artık Windows 7’yi desteklemeyen python 3.9’a yükseltildiği ve sürümün, Linux, macOS ve Windows için indirilebilir ve standart sürümle birlikte kurulabilir olduğu söyleniyor. Bu ön sürümle herhangi bir sorunla karşılaşanların, bunu Bugzilla’ya bildirebilecekleri ifade ediliyor. 

Okumaya devam et

LibreOffice Writer Guide 24.2 ve Calc 24.2’den sonra Impress Guide 24.2 de yayımlandı

En son LibreOffice topluluk sürümünün, LibreOffice 24.2’nin duyurulmasının ardından, LibreOffice dokümantasyon ekibi; LibreOffice Writer Guide 24.2 ve LibreOffice Calc Guide 24.2’yi yayımlamıştı. Hatırlanacağı gibi, LibreOffice Writer Guide 24.2 ve LibreOffice Calc Guide 24.2’nin yayımlandığı Olivier Hallot tarafından duyurulmuş ve LibreOffice dokümantasyon ekibinden Jean H. Weber ve LibreOffice dokümantasyon ekibinin; LibreOffice Writer Guide 24.2 ve LibreOffice Calc Guide 24.2’yi duyurmaktan mutluluk duydukları ifade edilmişti. LibreOffice 24.2’de mevcut olan yeni özelliklerin açıklandığı ifade edilirken, Jean Weber ve Steve Fanning’in, kılavuzların güncellenmesine öncülük ettikleri ve içeriklere değerli girdiler sağladıkları söylenmişti. Hallot; dokümantasyon ekibi sayfasıyla tanışılmasını önermişti.


Okumaya devam et

LibreOffice Başlangıç Kılavuzu (Getting Started Guide) 7.6’dan sonra Calc Guide 7.6, Draw Guide 7.6, Impress Guide 7.6, Writer Guide 7.6 tamamlandı

LibreOffice dokümantasyon topluluğu tarafından harika bir çalışmayla üretilen LibreOffice Başlangıç Kılavuzu (Getting Started Guide) 7.6’nın 25 Ocak 2024’te Olivier Hallot tarafından duyurulduğunu haber vermiştik. Bunun dışında, hatırlarsanız LibreOffice Calc Guide 7.6 ile Writer Guide 7.6‘yı da duyurmuştuk. Bundan başka, LibreOffice dokümantasyon topluluğu, Draw Guide 7.6, Impress Guide 7.6’yı da ürettikleri belgelere eklediler. Böylelikle, LibreOffice Başlangıç Kılavuzu (Getting Started Guide) 7.6’dan sonra Calc Guide 7.6, Draw Guide 7.6, Impress Guide 7.6, Writer Guide 7.6 ile 7.6 belgeleri tamamlanmış oldu. Bu belgeleri aşağıdaki linklerden edinebilirsiniz.


Okumaya devam et

LibreOffice 24.8.0 RC1 duyuruldu

LibreOffice’in Ağustos 2024’ün sonunda yayınlanacağı belirtilen yeni ana sürümü, yeni takvim tabanlı numaralandırma şemasını (YY.M) kullanan LibreOffice 24.8.0’ın RC1 sürümü duyuruldu. LibreOffice 24.8.0 RC1’in, Aralık 2023’ün başında 24.8.0 sürümünün geliştirilmesine başlanmasından bu yana üçüncü ön sürüm olduğu belirtiliyor. LibreOffice 24.8.0 Beta1’den sonra 243 taahhüdün kod deposuna gönderildiği ve 120 sorunun düzeltildiği ifade ediliyor. LibreOffice 24.8.0’ın, Ağustos 2024’ün sonunda nihai olarak kullanıma sunulacağı belirtilirken, dahili python sürümünün, artık Windows 7’yi desteklemeyen python 3.9’a yükseltildiği ve sürümün, Linux, macOS ve Windows için indirilebilir ve standart sürümle birlikte kurulabilir olduğu söyleniyor. Bu ön sürümle herhangi bir sorunla karşılaşanların, bunu Bugzilla’ya bildirebilecekleri ifade ediliyor. LibreOffice 24.8.0 RC1 hakkında bilgi edinmek için sürüm duyurusunu ve sürüm notlarını inceleyebilirsiniz.

Okumaya devam et

LibreOffice 24.2.5 topluluk sürümü duyuruldu

LibreOffice’in yeni ana sürümü, yeni takvim tabanlı numaralandırma şemasını (YY.M) kullanan yeni sürüm LibreOffice 24.2.5 topluluk topluluk sürümü duyuruldu. Sürüm, 24.2.5 sürüm takviminde belirtilen tarihe uygun biçimde Italo Vignoli tarafından duyuruldu. The Document Foundation (TDF) tarafından çıkarılan LibreOffice 24.2.5 topluluk sürümü, indirilmek üzere yansılarda yerini aldı. Windows (Intel, AMD ve ARM), macOS (Apple ve Intel) ve GNU/Linux için yansılarda yerini alan yeni sürümler, yeni numaralandırma şemasıyla gelen LibreOffice 24.2.5 topluluk sürümünün 70’ten fazla hata ve regresyon düzeltmesi içerdiği belirtilirken, LibreOffice 24.2.5’in topluluk ofis paketinin en gelişmiş sürümü olduğu ve uzman kullanıcılara yönelik olduğu ancak diğer ortamlarda da güvenle kullanılabileceği söyleniyor. Tüm LibreOffice kullanıcılarının, iyileştirmelerden yararlanmak için mevcut sürümlerini mümkün olan en kısa sürede güncellemeleri teşvik ediliyor. LibreOffice’in diğer ofis paketlerine göre en büyük avantajının, tüm ortamlar için tek bir yazılım platformu olan LibreOffice teknoloji motoru içeriyor olması olduğu belirtilirken; otomatik kurtarma bilgilerini kaydet’in varsayılan olarak etkin olduğu ve her zaman yedek kopyalar oluşturduğu belirtiliyor. LibreOffice 24.2.5 topluluk sürümü hakkında bilgi edinmek için sürüm duyurusunu inceleyebilirsiniz.

Okumaya devam et