iPhone ve iPad için Impress Uzaktan Kumanda uygulaması duyuruldu

iPhone ve iPad için LibreOffice Impress Uzaktan Kumanda uygulaması iTunes ve AppStore’dan yayımlandı. Bu uygulama akıllı telefonunuzu veya tabletinizi kullanarak. LibreOffice Impress sunumunuzu uzaktan kontrol edebilmenizi sağlıyor.  Uygulama ekranınızda slaytların minyatürünü oluşturuyor ve paramkalarınızı sağa-sola kaydırarak sunumuzda ileri geri gezinmenize imkan tanıyor. Ek olarak sunucu notlarını da gösterebiliyorsunuz.

iPhone veiPad için LibreOffice Impress Uzaktan Kumanda uygulaması

iPhone veiPad için LibreOffice Impress Uzaktan Kumanda uygulaması

iPhone/İpad için LibreOffice Impress Uzaktan Kumanda, LibreOffice’in Windows, Mac OS ve Linux sürümleri için duyurulan 4.2 sürümüyle uyumlu. Parlak bir Google Summer Of Code öğrencisi olan Siqi Liu tarafından geliştirilen bu uygulamayı LibreOffice’in herhangi bir masaüstü sürümüyle(Windows, Mac OS ve Linux) kullanabilirsiniz.

The Document Foundation yönetim kurulu başkanı Florien Effenberger bu uygulamalarla ilgili “iPhone/İpad için LibreOffice Impress Uzaktan Kumanda ile birlikte Ocak 2013’de Google Play’de duyurduğumuz Anroid için Impress Uzaktan Kumanda’yla LibreOffice kullanıcılarını mutlu etmek için bir adım daha atmış bulunuyoruz. Bugün uygulamalarımız sayesinde LibreOffice markasını dünya çapında bir milyar insana erişme potansiyelini yakalamış oluyor” diyor.

Uygulamayla ilgili birkaç ekran görüntüsü

Uygulamanın ekran görüntüsü

Uygulamanın Ekran görüntüsü

Uygulamanın ekran görüntüsü

LibreOffice’i İndirin,

LibreOffice 4.2 sürümünü aşağıdaki bağlantılar üzerinden özgürce indirebilirsiniz:

http://tr.libreoffice.org/download/. LibreOffice eklentilerini ise şu bağlantıdan edinebilirsiniz: http://extensions.libreoffice.org/extension-center.

Uygulamayı Edinin,

Yeni iPhone/iPad LibreOffice Remote uygulamasını edinmek için AppStore’dan(Türkiye) “LibreOffice” ve/veya “LibreOffice Remote” arama anahtarı ile uygulamayı bulup kurabilirsiniz. Ayrıca aşağıdaki linkten de yararlanabilirsiniz.

The Document Foundation Vakfını Destekleyin

LibreOffice kullanıcıları, özgür yazılım savunucuları ve topluluk üyeleri The Document Foundation vakfını http://donate.libreoffice.org/tr/ adresinden bağış yaparak destekleyebilirler. Toplanan para, altyapı iyileştirmeleri ve projenin küresel ve yerel çapta farkındalığın artırılmasını sağlayan tanıtım faaliyetlerinde kullanılmaktadır.

 The Document Foundation (TDF) Hakkında

The Document Foundation açık, bağımsız, kendi kendini yöneten, meritokratik bir organizasyon olup, OpenOffice.org topluluğunun on yıllık emeği üzerine kurulmuştur. TDF, bağımsız bir vakfın üzerinde oluşacak kültürün gönüllü ve kurumsal katkıcıları bir araya getirebilecek en iyi çözüm olduğu inancıyla kurulmuştur ve şimdiye kadar yapılmış en iyi özgür ofis yazılımını sunmaktadır. TDF temel değerlerine inanan ve faaliyetlerine katkıda bulunan bütün bireylerin katılımına açıktır ve kurumsal işbirliği, ör. Bireylerin çalışmalarına sponsor olmak gibi. 1 Ekim itibarı ile TDF dünya çapında 170 üyeye ve 3.000′den fazla katkıcıya sahiptir.

 TDF’nin özgün duyurusu: http://blog.documentfoundation.org/2014/02/03/libreoffice-impress-remote-for-iphoneipad-is-now-available/