LibreOffice 4.1.4 Final (2013-12-18)

İkinci sürüm adayı 12 Aralık 2013 tarihinde duyurulan (sertifikalı geliştiricilerin profesyonel desteğiyle) kurumsal dağıtımlar için önerilen, LibreOffice 4.1 ailesinin dördüncü hata düzeltme sürümü LibreOffice 4.1.4; Windows, MacOS X ve GNU/Linux için The Document Foundation tarafından duyuruldu. “Önümüzde parlak bir gelecek var” biçiminde umutlu bir açıklama yapan TDF Başkan Yardımcısı Thorsten Behrens, projeyi başlattıklarında, ekosistemin büyümesinin öncelikli nokta haline geldiğini hatırlattı.

Bilindiği gibi, The Document Foundation OpenOffice.org’un çatallanması sonucu oluşturulan açık, bağımsız, kendi kendini yöneten, meritokratik bir organizasyondur. En iyi özgür ofis paketini dağıtmak inancıyla kurulan TDF’nin 1 Ekim 2013 tarihi itibariyle, dünya çapında 170 üyesi ve 3.000 gönüllü ve katılımcısı bulunuyor.

Yeni sürümde, GCJ Java varyantlarında bilinen kimi sorunlar olduğu için GNU/Linux kullanıcılarına bunlar yerine OpenJDK kullanmaları tavsiye ediliyor. Sürümde bazı menü girişlerinin değiştiği ya da yenilerinin eklendiği söyleniyor. Sürüm, burada listelendiği gibi hâlâ can sıkıcı kimi hatalar içeriyor.  LibreOffice 4.1.4 Final hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için sürüm notlarını inceleyebilirsiniz.

LibreOffice 4.1.4 Final edinmek için aşağıdaki linklerden yararlanabilirsiniz.